Oregon Lions syn- och hörselstiftelse tillhandahåller viktiga hjälpinsatser i samhället

lcif logo

1959 bildade Lions klubbar i delstaten Oregon (multipeldistrikt 36) Oregon Lions syn- och hörselstiftelse (OLSHF), för att kunna tillhandahålla syn- och hörselhjälp i hela delstaten. Tack vare samarbetspartner i hela delstaten och mer än 90 mottagningar kan OLSHF tillhandahålla syn- och ögonvård till 75 000 människor varje år, helt gratis eller till låg kostnad.

Lions glasögonprogram (LEAP) tillhandahåller glasögon genom ett antal olika kanaler och erbjuder gratis vård. Andra exempel på hjälpinsatser är ögon- och öronundersökningar, behandling och till och med operationer. OLSHF driver även en mobil undersökningsenhet som i avlägsna områden används bland annat till synundersökningar av barn. Varje person som får hjälp kommer från ett hushåll som ligger på eller 200 % under fattigdomsgränsen i delstaten.

Lions motto är “Vi hjälper”. Varje dag påverkar Lions medlemmar människors liv runtom i världen och Lions i MD 36 är ett lysande exempel på det. Med hjälp av ett SightFirst-anslag från Lions Clubs International Foundation (LCIF) kan OLSHF fortsätta att nå ut till dem som har störst behov, till exempel Jackie.

Jackie, on the left, gets her first pair of eyeglasses.

”Mina första glasögon vid 66 års ålder! Det här är den bästa julklappen någonsin. Tack så mycket för att ni har hjälpt mig!” Jackie var så tacksam för hjälpen hon fick, så hon grät. Tracy Brown var den programadministratör som hjälpte henne och hon grät också.

Nicole Mandarano är utvecklingsansvarig inom OLHSF och hon uttryckte sin tacksamhet genom att säga: ”Tack LCIF, för ert fortsatta stöd till vårt laboratorium!​”

Comments are closed.